A PARADOX legújabb fejlesztései

A PARADOX legújabb fejlesztései

SWAN szerver helyzetjelentés

Az elmúlt évben sokunknak bosszúságot okoztak a SWAN szerver problémák.

A SWAN szerver a nyár végi probléma miatt új fejlesztéseket és frissítéseket kapott, melyek megoldották a távelérési és PUSH értesítési problémákat. Ehhez kapcsolódóan nem csak a szerver, hanem a kliens oldalt is fejleszteni kellett, amit a gyártó meg is tett – a jelenleg is futó IP150 és az újabb, jelenleg kapható IP150+ modulok is új firmware-t, az Insite Gold applikáció pedig verziófrissítést kapott. A jó hír, hogy a már v5-ös verziót futtató modulok (IP150 és IP150+ is), valamint a v4.40 – v4.42-es IP150 modulok további, az aktuális legfrissebb verzióra való frissítése elvégezhető az Insite Gold applikációból – az app frissítése után a mester felhasználónak belépéskor felkínálja a frissítést, valamint a telepítő is az Insite Gold app Installer menüjéből bármikor elvégezheti azt, akár távolról is. Az ennél régebbi IP150-es modulok frissítése előfordulhat, hogy helyszíni telepítői beavatkozást igényel. 

A karácsony előtti elérési problémák egy külső, Észak-Amerikai szolgáltató hibája miatt történtek, melyre a SWAN fejlesztő csapata újabb fejlesztéseket készített, és hatékonyabb erőforrás-kezeléssel valamint erőforrás-elosztással reagált, ami december végére közel 100 %-ban megoldotta az elérési problémákat. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy minden frissítést és optimalizálást elvégezzenek 2022 első negyedévében, amely végleg megoldja a SWAN oldali távelérési és értesítési problémákat. 

A régi, v4-es verziójú IP150 és PCS modulok PUSH értesítései sajnos elárasztották a szervereket, ezért némely régióban ezeknek a moduloknak a PUSH értesítéseit lekapcsolták. Amely rendszereknél PUSH értesítési problémát tapasztaltok, ott előfordulhat, hogy ez okozza. Az ilyen típusú PUSH probléma megoldásához szükség lesz arra, hogy a régi verziójú IP modulokat v5-ös verzióra frissítsétek fel, melyhez a Paradox és a Power is minden támogatást megad

Az IP modulokon túl a PCS modulok frissítése is szükségessé válik, az ehhez használható v5-ös firmware még januárban elérhetővé fog válni, amint ez megtörténik, a firmware-eket feltesszük a PCS modulok mellé a weboldalunkra. A PCS előzetes firmware-t már teszteljük. 

Az IP150+ modulhoz a v5.05.008, az IP150 modulhoz a v5.02.045-ös a legújabb firmware, frissítéskor az In-Field program és az Insite Gold telepítői menü is automatikusan a modulhoz való legfrissebbet ajánlja fel. 

Az IP150+ modul v5.05.008-as verziójának újdonságai: 

  • Javított SWAN kommunikáció 
  • Automatikus SWAN szerver kapcsolat-visszaállítás, ha a modul nem csatlakozik 
  • Módosított Internet LED visszajelzés (részletesen a modul telepítői leírásában, amit letölthettek az IP150+ modul mellől) 
  • A DHCP ellenőrzésére / változtatására szolgáló új funkció hozzáadása (a reset gombhoz hozzáadott új funkció – részletesen a modul telepítői leírásában) 
  • Az IP150+ konfigurációjának megtartása, amikor egy másik modulra helyezzük 

A modulok frissítése után a szerver–kliens kommunikációs problémáknak meg kell oldódniuk, mindezeken felül van pár beállítás, melyekkel még stabilabbá tehetjük az IP modulok működését. Ezt egy két oldalas PDF-ben foglaltuk össze, melyet letölthetsz innen:
PARADOX IP MODULOK ÉS INSITE GOLD BEÁLLÍTÁSA – 2021-2022.pdf

EVOHD központ új firmware  

Az EVOHD központoknál néhányan véletlenszerű adatbeviteli problémát tapasztalhattatok. A PARADOX elkészítette a v7.70.018-as firmware-t, mely pár fejlesztésen felül javítja a véletlenszerű adatbeviteli problémát a programozásban. Ez a probléma működési zavarokhoz vezethet, ezért mindenképpen javasolt a központok frissítése

A frissítés menete:

A programozás biztonsági mentése   ⇒    Hardveres reset    ⇒   Frissítés    ⇒    A program visszatöltése. 

A 7.70-es firmware újdonságot is hozott: támogatja a megújult TM70 kezelői felületét a központ oldaláról, melyről lentebb olvashattok. 

TM70 új felhasználói felület

Új kezelői felületet kapott a TM70, mely a korábbinál sokkal átláthatóbb és innovatívabb! 

A TM70 megújult kezelői felületét az EVO központokkal érhetitek el magyar és angol nyelven (TM70 fw: v2.01.002). A felület szebb és informatívabb megjelenést biztosít a kezdőoldalhoz, a zóna / terület megjelenési felülethez, a hiba nézethez és a PGM vezérlő ablakhoz. 

Az új felület használatához mindenképpen szükséges a központok firmware-ét az EVO192 központokon v7.70.001-re, az EVOHD központokon v7.70.018-ra frissítenetek! (Az EVOHD központok már ezzel a firmware-rel kaphatóak, míg az EVO192-k elképzelhető, hogy korábbi verzióval kerülnek értékesítésre.) A gyártói leírás szerint az új verziós TM70-et használhatjátok a korábbi firmware-ű központokhoz is, csak akkor a korábbi kezelői felülettel fog működni, de tesztjeink alapján javasoljuk a frissítést. 

Újabb információk esetén ismét jelentkezünk Paradox technikai híreinkkel!